Аніме «Нелюд». Дивитись чи ні?

УВАГА! Присутні незначні спойлери

Перш за все хотілося б сказати, що цей тайтл нам запам’ятався таким, на який нам надійшло найбільше негативних відгуків. Навіть така неоднозначна річ як «Імперія мерців» набрала набагато менше. Та все ж розберімося, що до чого.

«Нелюд» – чудовий аніме серіал з точки зору 3D-графіки і одне з найнезвичайніших аніме останніх років. Звісно, є недоліки в анімації, тим не менш графіка виконана на пристойному рівні. Вона виглядає органічною, інакшою, ніж більшість звикли сприймати, добре промальовані деталі, чисті лінії, доволі реалістична динаміка. Також слід зазначити, що тут геть відсутня романтика, гарем чи еччі. Немає навіть натяку на це. За подачею та режисурою це аніме дещо нагадує американські серіали. Не дивно, зважаючи на те, що «Polygon Pictures» багато працювали на студії заходу, і їхня продукція також транслюється Netflix’ом. Цільова аудиторія у них – не лише японці.

В аніме серед головних героїв немає жодного позитивного персонажа. У будь-якому разі ми таких не помітили. Річ лише в тому, кого більше ненавидиш. Наґай – черговий сімнадцятирічний школяр-випускник, егоїст, думає лише про себе, на інших начхати. Хоч він і здатен на хороші вчинки, і це інколи все ж відбувається протягом серіалу, але егоїзму в ньому куди більше. Спочатку здається, що Наґай дійсно переймається долею інших людей, проте насправді він холодний та має раціональне мислення, іноді навіть безсердечне. Попри те, що він школяр в сюжеті ви не побачите постійних шмарклів та пафосного намагання рятувати світ та нести справедливість. Капелюх, він же Сато, – нелюд, терорист і садист на додачу, ненавидить людей та добре володіє зброєю. З кожною серією його образ стає дедалі негативнішим. Тосакі – неоднозначний персонаж, раціоналіст, заради досягнення своїх цілей ладен йти на все, навіть на жорстокість. Не переймається безпекою та захистом людей. Знає, що Ізумі нелюд, чим шантажує її та змушує допомагати.

Є в серіалі і недоліки по сюжету, проте в цілому аніме видалось захоплюючим та цікавим. У черговий раз піднімаються питання про людську сутність, сутність суспільства та влади. Загалом серіал по цікавості та видовищності вище за середній. «Нелюд» – це напружена атмосфера, сильні емоції, азарт, динаміка та видовищність. У першу чергу рекомендується любителям трилерів, бойовиків та містики.

Що ж, нашу точку зору ми висловили. Тепер зазначимо, чому не варто дивитися це аніме:

  • якщо ви не любите 3D-графіку навіть не починайте. У такому разі вся продукція студії «Polygon Pictures» вам просто протипоказана;
  • якщо ви любите читати манґу і вважаєте, що екранізації мають відбуватися точно за оригіналом, також проходьте повз. В аніме низка деталей значно змінена, або узагалі перероблена. Хоча, на наш погляд, більшість з них вдалі. Не так криваво, проте логічніше;
  • якщо вам до вподоби сучасні аніме про гарем, бойових школярок, віртуальних попаданців та стандартний шьонен, також варто пройти повз. Це аніме жанру сейнен, що вже натякає;
  • і ні в якому разі навіть не дивитися в бік цього аніме любителям каваю, доброти та пухнастих біленьких кицьок. Травмована психіка та зіпсований настрій вам гарантовані.

У разі, якщо вищезазначене вас не стосується, все ж радимо переглянути тайтл та скласти власну думку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *