Інтерв’ю з переможницею прослуховування на роль в аніме «Лицарі Сідонії» – Шармейн Тан (2014 рік)

Минулого року на AFASG продакшн-студія «Polygon Pictures» провела міні-прослуховуваннящоб обрати одного щасливчика-переможця для озвучення персонажу для їхнього нового серіалу «Лицарі Сідонії».  Після триденного прослуховування, фінал якого проходив на головній сцені фестивалю, Шармейн Тан вразила суддів (серед яких був сейю Рьота Осака, який озвучує головного героя Наґате Танікадзе) своїм енергійним виступом. 

Одним з призів була повністю оплачена поїздка до студії «Polygon Pictures», де вона вперше записувалася як сейю і також отримала безпрецендентну можливість подивитися за лаштунками на те, як створюється аніме. 

На «Polygon Pictures», одній з найстаріших і найбільш авторитетній CG-студій в Японії, працює близько 300 робітників над різними проектами (не лише над «Лицарями Сідонії»), серед яких комерційні ролики, фільми, ігри і, звичайно, аніме.  Всі їхні художники розміщуються на одному поверху, їхні погляди були спрямовані в ПК, вони старанно працювали, а стіни робочої площі були завішані ескізами. Шармейн споглядала команду розробників «Лицарів Сідонії» на різних етапах роботи і також зустрілася з художником-постановником Наоєю Танакою і дизайнером персонажів Юкі Моріямою. 


Перед тим, як попрямувати на студію звукозапису, продюсер Кенджі Ішімару показала Шармейн детальну розкадровку сцен, в яких вона буде залучена. Вони постійно посміхалися, коли продивлялися сценарій у спонтанній репетиції.  Наступного дня вона приєдналася до решти основного акторського складу для запису сцени, де з’являється її персонаж Рьоко Такахаші.


В ролі Такахаші, помічника капітана, було багато технічних термінів, які досить важко вимовляти навіть носіям мови. Хоча було важко зловити ритм рядків за короткий проміжок часу, Шармейн чудово впоралася зі своєю роллю.

Тепер, коли Шармейн повернулася з Японії, AFACHAN взяв у неї ексклюзивне інтерв’ю, в якому вона ділиться інформацією про себе, а також про свій перший досвід як сейю в аніме «Лицарі Сідонії».


Ваш виступ у фіналі минулого року був фантастичним! Що спонукало вас взяти участь у прослуховуванні на роль в аніме «Лицарі Сідонії»?

Як для фанатів сейю, мати таку рідкісну можливість, представлену нам, шанувальникам за кордоном, це вже виповнення нашої мрії! Найменше, що я могла зробити, – це зареєструватись на знак підтримки.  

Ви прагнете стати сейю?

Так! Після такого дивовижного досвіду я сподіваюся більше за будь-що стати сейю.

Як ви зацікавилися сейю і аніме?

Аніме, на яке я підсіла, було «CardCaptor Sakura»! Я не можу точно відповісти, чим саме воно мене зачепило, але пам’ятаю, як створювала власні Clow Cards і витрачала всі мої кишенькові гроші на манґу.

По мірі того, як я дивилася все більше аніме, я дедалі більше починала помічати знайомі голоси в різних роботах. Зрештою, стало досить цікаво вгадувати сейю персонажів, не заглядаючи до списку акторів, і я захотіла слухати більше і більше робіт сейю, щоб мати змогу впізнавати їх точніше. У мене, як і раніше, виникають проблеми з розпізнаванням голосу, тому що сейю не універсальні, але знову ж таки, це весело.

Які ваші улюблені сейю і персонажі, яких вони озвучили?

Це дійсно складне питання! Я захоплююся Міюкі Савашірою (улюблений персонаж: Celty з Durarara!!), Кана Ханадзавою (улюблений персонаж: Aika Fuwa з Zetsuen no Tempest), Майя Сакамото (улюблений персонаж: Shiki з Kara no Kyoukai), Юічі Накамурою (улюблений персонаж: Houtarou Oreki з Hyouka), Мамору Міяно (улюблені персонажі: Tamaki Suou з Ouran High School Host Club, Rintarou Okabe з  Steins;Gate), і Хіроші Камією (улюблені персонажі: Izaya Orihara з Durarara!!, Levi з Shingeki no Kyojin).

Яка частину вашого візиту на студію запам’яталася вам найбільше?
Це була частина «gaya» звукозапису. Це коли  роблять записи, щоб створити звуки  і розмови на задньому фоні для аніме. Наприклад, була сцена, де акторів попросили розіграти паніку багатьох людей на задньому фоні. За командою директора всі почали одночасно і, без репетиції або сигналу, одночасно закінчили.

І все вийшло так, ніби було присутньо 50 людей, хоча насправді там було 15 сейю. Через реалістичну атмосферу, створену сейю, я ніби відвідала космічний корабель в «Лицарях Сідонії».

Записуватися вперше, певно, було страшно! Що було найважчим для вас?

Я нервувала, перебуваючи у закритій звукоізольованій кімнаті з 15 професіоналами.  Що дійсно мене напружувало, так це те, що доводилося зберігати повну тишу під час запису, оскільки він проводився безперервно. В кімнаті було настільки тихо, що я мала сидіти абсолютно нерухомо, оскільки хвилювалася, що мій стілець може заскрипіти посеред запису. І нарешті прийшла моя черга.

«Дякувати богу, що все було добре!» – так я думала. Після довгого, довгого запису звукорежисер попросив мене зробити перезапис. І потім ще один. І ще один. І знову. Після цілої вічності він сказав, що це остання спроба. 

Тепер, коли я повернулась до Сінгапуру, Я МОЖУ ЛИШЕ СПОДІВАТИСЯ, ЩО  У ФІНАЛЬНОМУ ЗАПИСІ ВСЕ ДОБРЕ.

Ого! Значить, ви записувалися з професіоналами! Вони мають бути вражаючими. Хтось справив на вас враження?

Так! Сейю неймовірні, коли їх чуєш наживо! Я вважаю, мікрофони несправедливі до них, оскільки мікрофони не здатні передати всю їхню інтенсивність звучання.

Наприклад, коли Саяка Охара (командуюча Капітан Кобаяші) читала свій рядок (одне слово), вона надала йому стільки ваги й авторитету, що я мимоволі оглянулася на неї, хоча до того я дивилася на екран на її рядок. Також коли Такахіро Сакурай (антагоніст Норіо Кунато) читав свої рядки, весь настрій у студії змінився. В нього не було потреби говорити голосно, але він повністю контролював атмосферу.  

До того ж, я також прихильниця Рьота Осаки (головний персонаж Наґате Танікадзе), Акі Тойосакі (найкраща подруга Танікадзе Ідзана Шінатосе) і Ері Кітамура (Ен Хонока, яка нападає на Танікадзе, коли вперше бачить його), тож було суперкруто бути частиною такого проекту!

Протягом свого візиту на поверх художників, ви побували за лаштунками і побачили, як створюється аніме. На що це було схоже?

Для мене це велика честь – подивитися на процес створення чернеток дизайну персонажів, чернеток тестування кольору і навіть роботу над анімацією. Однак, для мене виявилась найбільш інтригуючою кімната «фінальної перевірки». На столі було декілька комп’ютерів і телевізорів, а за столом лише одне крісло. Співробітник перевіряв готову анімацію. Він перевіряв епізод, використовуючи різні типи екранів, щоб переконатися, що аніме сумісне з різними платформами.

Для мене це було захоплюючим, оскільки наші викладачі у школі вчили нас проводити подібні перевірки, але натомість з різними типами паперу, чорнилами і веб-браузерами.

Що стосується мистецтва, то воно було незвично реалістичним. Ґауна була величною, втілювала собою зло. Але люди виглядали… незвично, тож мені знадобилося трохи часу, щоб звикнути до них. В цілому, мені аніме «Лицарі Сідонії» здається науково-фантастичним фільмом, створеним за допомогою 3D-анімації. Не можу дочекатися ефіру!

І наостанок, де ще ви побували під час поїздки? Якісь місця в Токіо, які б ви рекомендували фанам?

Я вперше відвідала Акіхабару! Після цього я була на Акіхабарі ще декілька разів під час поїздки; думаю, що я ніколи не втомлюся від неї. Я можу просто сидіти там цілий день і ніжитися в атмосфері отаку. 

Як фанат Durarara!!я також досліджувала Ікебукуро, і порекомендувала б вулиці і перехрестя між двома  будівлями – фон аніме є точною копією всієї цієї території!

Я також відвідала «Oedo-Onsen-Monogatari», готель з гарячими джерелами в Одайба, який буде спонсорувати Origami Cyclone у фільмі «Tiger and Bunny»! Торгова площа всередині має дизайн вічного мацурі (фестиваля), і я виконала свою мрію, посидівши там на справжньому татамі.

Дуже дякуємо вам за інтерв’ю!

Оригінальна стаття:  www.afachan.asia/2014/03/interview-with-our-knights-of-sidonia-audition-winner

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *