Огляд аніме «Неділя без бога»

Sunday Without God (Неділя без бога), або просто Kaminai – серія ранобе, автором яких є Кіміхіто Іріе, а ілюстратором Shino.

У січні 2010 року видавництвом Fujimi Shobo було опубліковано 8 томів роману. Манга-адаптація авторства Абарахейкі почала випускатися в листопаді 2010 року в журналі Monthly Dragon Age. 29 грудня 2010 року було також випущено CD-драму. Аніме-адаптація, випущена студією Madhouse, почала транслюватися з 6 липня 2013 року.

Бог створив світ за п’ять днів, на шостий він вирішив відпочити, на сьомий же день він зник, залишивши після себе людям лише їхніх – Хранителів могил. Тільки вони можуть заспокоїти душу людини і лише вони можуть вбити живого, адже люди перестали народжуватися і вмирати.

Навіть після смерті людина, усвідомлюючи все, продовжує блукати по землі, повільно руйнуючись і перетворюючись на зомбі. Істинний спокій таким людям приносять лише хакаморі, «Хранителі могил», дивні створіння, схожі на людей, але позбавлені емоцій.

А ось головна героїня, 12-річна Ай Астін, не така. Незважаючи на вік, вона спадкова хакаморі, яка прийняла посаду від покійної матері, а зовні, як не глянь – нормальна дівчина.

Тільки поява в рідному селі таємничого незнайомця змусила героїню засумніватися в своїх знаннях і здібностях. Мовчазний стрілок в чорному, який назвався прізвищем з дитячої казки, показав дівчинці, що нічогісінько вона не розуміла – ні в собі, ні в навколишніх.

Вчитися було важко і боляче – але, розібравшись в головному, Ай твердо вирішила врятувати світ, що гине.

У цьому покинутому Господом світі, де люди не здатні померти, дівчинці, чиє ім’я Ай, уготовано долею стати однією з Хранителів і розділити свій шлях з тим кого вона прийме за батька. Їхній шлях тільки починається.

У довгій мандрівці юна хакаморі зустріне багатьох людей … і не зовсім людей, побачила пастки свідомості і міста мертвих, і ось серед ілюзій, нарешті, з’явилися перші ключі до розгадки таємниці Творця. Головне – йти вперед і не озиратися, адже смерті в цьому світі немає, зате десь є Любов!

Автори добре попрацювали над створенням адаптації. Аніме сповнене неймовірно чудових моментів та прекрасних пейзажів. Історія тримає в напрузі вже з першої ж серії. Чудово підібраний музичний супровід, доповнює атмосферу, а кожен персонаж опрацьований так, що не залишається жодного сумніву в тому, що аніме дійсно варте уваги.

Тож бажаємо вам приємного перегляду!

Огляд узято зі сторінки Satory Group: vk.com/satori.group

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *